Tietoa sulkasadosta

Sulkasato on Nuoren Voiman Liiton verkkokirjoittajakoulu, joka tarjoaa 9-17-vuotiaille maksutonta opetusta koko maahan. Ohjaajina toimivat kirjailijat ja sanataideopettajat. Opetus tapahtuu kokonaan verkossa.

Kurssit koostuvat viikoittaisista kirjoitustehtävistä, ohjaajien henkilökohtaisista palautteista ja yleisestä keskustelusta. Yksi kurssi kestää viisi viikkoa ja ryhmään otetaan noin 20 oppilasta.

Lasten ja nuorten verkkokirjoittajakoulu Sulkasatoa ovat tukeneet Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Suomen Kulttuurirahasto.

——————————–

SULKASATO-KURSSIN KULKU

Kurssille ilmoittaudutaan verkkosivujen kautta. Klikkaa etusivulta sen kurssin otsikkoa, johon haluat ilmoittautua ja täytä avautuva ilmoittautumiskaavake.

Sinulle ei tule ilmoittautumisen jälkeen sähköpostitse automaattista viestiä ilmoittautumisen onnistumisesta, vaan saat viestin kurssille pääsystä vasta siinä vaiheessa, kun kurssikoordinnaattori käy läpi ilmoittautumiset ja laatii kursseista osallistujaluettelon. Koska jokaiselle kurssille on enemmän hakijoita kuin kursseille voidaan ottaa, joutudaan osallistumista rajaamaan niin, että yksi henkilö voi lukukauden aikana osallistua vain yhdelle kurssille. Tieto kurssille pääsystä pyritään lähettämään valituille sähköpostitse viimeistään kaksi viikkoa ennen kunkin kurssin alkua.

Kolme päivää ennen kurssin alkua kurssilaisille lähetetään sähköpostitse salasana, käyttäjätunnus sekä linkki kurssisivuille. Mikäli sinulle on ilmoitettu pääsystä kurssille, mutta et ole kurssin alkuun mennessä saanut sähköpostitse salasanaa ja käyttäjätunnusta 1) tarkista, ettei sähköposti ole joutunut sähköpostiohjelmassasi roskaposteihin ja 2) ota tarvittaessa yhteyttä välitömästi Nuoren Voiman Liiton koulutussihteeriin Laura Laitiseen (laura.laitinen(at)nuorenvoimanliitto.fi). Hän lähettää sinulle salasanasi ja käyttäjätunnuksesi uudelleen.

Kursseilla annetaan uusi tehtävä aina keskiviikkoisin ja tehtävä palautetaan sähköpostitse ohjaajalle sunnuntaihin mennessä. Kurssin ohjaaja antaa kullekin osanottajalle henkilökohtaista palautetta teksteistä sähköpostitse. Kurssisivuilla avataan joka viikko myös uusi keskustelu, joka on avoin kaikille kurssilaisille ja jossa kurssilaiset voivat yhdessä keskustella kirjoittamisesta, kurssiin liityvistä teemoista ja esimerkiksi kirjoittamisesta ylipäänsä.

Kurssin lopuksi osanottajien on mahdollista julkaista omia kirjoitelmiaan Sulkasadon internetsivuilla. Sivuilta löytyy tämän lisäksi myös kirjailijoiden ja sanataideohjaajien kirjavinkkauksia. Kurssin lopuksi osanottajien toivotaan vastaavan myös Sulkasadon palautekyselyyn - palautekyselyn linkki lähetetään osanottajille sähköpostitse.

Mikäli tarvitset opintontosi varten todistuksen siitä, että olet osallistunut Sulkasadon kurssille, voit ottaa yhteyttä Veera Koivaaraan: veera.koivaara(at)nuorenvoimanliitto.fi.

Antoisia kirjoitushetkiä kaikille!